Friday, December 31, 2010

.: Happy 2011 :.

Salam semua..da nak masuk tahun baru esok kan..cepat je tak sedar masa berlalu terlalu pantas..pejam celik pejam celik nah haaaaaa lagi brape jam je lagi neyh..

2010..

memang banyak tinggalkan kenangan weyh..
suka duka penat jerih kehidupan neyh..harus gak tempuhi walo seksa camne pon ye takk??


yes, 2010..memang tahun takkan aku lupakan..memang banyak memori luka lama menghantui...




ahhh, tak kire sedih camne pon, life must goes on..

harus bangkit dari kelemahan..dan bina hidup baru kan kan kan??




 yes, this is the real me..the 'HAPPY' Ezzah Noor !


welcome 2011 !

Thursday, December 9, 2010

.: The Story About A Boy & His Bestfriend :.


Boy: I broke up with her.

His Best Friend: What happened?

Boy: She’s just too much for me.

His Best Friend: What makes you say that? What did she do wrong?

Boy: Well, for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever to get dressed! So insecure..

His Best Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl under your sleeve and not think otherwise? I see..

Boy: Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!

His Best Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..

Boy: But.. Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!

His Best Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..

Boy: I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her so she wouldn’t bitch about it.

His Best Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I see..

Boy: Well, she..

His Best Friend: You broke up with her because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s broken now because you were selfish. Are you proud?

Boy: I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me?

His Best Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.



Think about it, when she’s too much for you.. She just wants the best for you. Because to her YOU’RE the best. If you don’t like something, talk to her about it. You mean so much to her. Don’t just give up. Don’t just leave because you want the easy way out.



Appreciate me please, PEACE !

Saturday, December 4, 2010

.: Langkawi Trip Bebeh :.

Salam Alaik...

Rabu lepas saya pergi Langkawi wat kali kedua tahun neyh, tak pernah pernah saya ulang tempat yang sama tahun yang sama..apa mahu buat..sudah orang pelawa..kita join je la..F.O.C ditanggung oleh my parents haruslah pergi..kalau tak pergi rugi weyh, rugi, rugi, rugi...Nie sume sebab nak sambut jubli emas ke intan ke perak entah tapi Anniversary Atok & Opah yang ke 50 tahun....


Oleh disebabkan saya tak habis habis exam lagi, makanya parents mengangkut saya dari UUM ke Jetty Kuala Perlis..bagus jugak study kat utara senang ha nak ngikot berjalan....



Dalam kereta wajib tayang ahh muka sendiri, yes saya berbangga dengan diri sendiri :D

Itu muka excited 3 beradik nak berjalan..





Mana feri lambat giler ahh jom kita bergambar dulu



Haaaaaaa, tu pon ekau..eh eh eh saya tak naik feri tuhhh...



Duduk kat lobi sambil tunggu aunty check-in..oh bosan.....




Kitowang sewa bilik kat sini, nama je MALIBEST..tapi bilik dye tak berapa best..huaaaaaa...best sebab dekat dnegan pantai je kot..




Ini Faris, dak kecik yang ske merajuk....




3 beranak sebelom mau g dinner...


Happy Anniversary Atok Megat and Opah Mami 





Nie dah masuk hari kedua, pemandangan pagi kat Langkawi..ngeh ngeh..cuci mata tengok pakwe pakwe kat pantai....hikhikhik....








Cousins............





Seriously, love this...




My family members, my bro je tak ikot...












Konon sejuk la korang kat Kutub Utara...








Before balik petang tuh, before shopping juga, kita harus makan..




Tapi, selepas tu terkedu sebab tertanya tanya apsal air aku amek paling mahal ?

Gulp gulp gila ke ape mahal bonar botol kecik je tapi harga RM5.50? lagi mahal dari makanan..aiyooo




Okey, tu je citer saya..Pictures would tell all the story..tak reti nak karang panjang panjang sebab tak minat jadi penulis dulu..heheh...

Sekian...



Thursday, November 25, 2010

.: Jiwa Kacau :.

Hey peeps,

Saya baru saje selesai 2 paper, so its mean tak abes lagi la paper saya. 3 more papers to go chaiyok ezzah chaiyok !

Baru aje 2 paper tapi trasa macam dah abes sume aje.

Sekarang neyh hati saya dah hujan kembali. Sangat tak suka okeh. Bila exam je mesti saya begini, oh I don't like U.

Takpelah, akan difikirkan after habes study sem depan. Walau lama lagi, saya tetap sabar wow. Ini semua untuk menjaga hati dan kepentingan semua orang. Mak cakap jangan sesekali maen kan hati dan perasaan orang. Baek emak, ezzah dengar kata kata mak tu :D

Thursday, November 18, 2010

.: Happy Eid Adha :.


Salam Aidil Adha buat sumer..semalam tak sempat nak update fasal raya..yelakan..busy betul hehhehe busy pergi jalan jalan je sebenarnye..pastu biasalah kan bila berkumpel ramai ramai dengan sdare mara..aishhh, rindo0 la :)

Sebenarnya rasa busan sesangat neyh..m0od jiwa raga maseh di kampong halaman, tapi skag dah ada kat UUM tu yang rasa agak hambar...nak ngadap exam neyh tambah2 sumen member da cuti...tapi  takpe la kan, dugaan wehhh...

Semalam gi photoshoot kat Kuala Kangsar, photoshoot la sangatkan..hehhehe...gedik nak bergambar je lebih sebenarnye........




erk, teka kat mana neyh??????






paling suke pic neyh !!!!!!


Ahad nie akan bermula exam saya, kena score betoi betoi kali nie...pray for me ya my frenza !!!


Friday, November 5, 2010

.: Dinner + Exam Postphone :.

Salam,

Semalam saya ada join Grand Dinner kat EDC, UUM. Dinner organize by C.O.B @ College Of Business ya. 
First jejak ke EDC nie, padahal saya da 5 Sem dok sini hehehe malu jugak lah tapi nak wat camne tak mampu kan nak makan kat hotel selalu :p 



grand tak grand tak ? nie pon pegi sebab free hehehhe jimat duet saya !





bersama sahabat sahabat UUM baek punyaa lah, sume dak Fakulti saya . 


Makanan juga terbaekssss ahh, no western. Sume makanan Melayu punye ahhh suke sangat lah kan sebab perut saya jenis perut Makanan Melayu. Jadi harus lah kan makan dengan besh gila hati nie. Dah abesh makan nasi, diorang serve plak ngan rojak, aiskrim, and buah buahan. Sonok ohh, da ghupe Tuan Puteri da.


okey stop fasal dinner, sebab sebenar nye nak cakap fasal exam. Exam saya kena tangguh okey, last paper 11 Disember nie. Memang tak brape best sebab member U laen sume da hooray hooray cuti time tuh . Jeles ohh saya . Tapi nak wat camne kan ?  Redha je lah.

Oke la sume, boiboi :p



Tuesday, November 2, 2010

.: Flood After Non Stop Rain :.

Salam readers,

Semalam saya citer fasal hujan kan? Now, nak story fasal BAH, oh bukan mengapa BAH kau beruBah tuh. Tapi BAH = BANJIR = FLOOD. Ada faham sudah?

Memang sedih lah juga akibat Bah yang melanda di UUM dan seluruh kawasan Sintok teheee Sintok tu comey aje lah :) Hujan non stop dari hari Ahad lepas mengakibatkan bah yang melanda skag. Eceh macam Pemberita aje dah.

Kasihan wat kawan saya yang terperangkap di Alor Star akibat jalan menuju ke UUM terpaksa ditutup sebab banjir nie. Nasib lah ada rumah yang boleh ditumpangkan, kalau tak memang niaya lah sengsorang lepak kat Bus Stand Shahab Perdana tuh, ohh tak sanggup tahu! Kalo jadi kat saya kompem trus call Abah suruh amek gak sekarang sebab mana lah ada sdare mara kat Utara neyh kan.


Tengok lah keBANJIRan yang berlaku : 



sume kenderaan kena patah balik .



sempat pulak pakcik menyembang ye.








Laut Sintok dah ha .


Erk, memang kompem lah tak leh lalu suda.


Camtulah citernye, Majlis Konvokesyen pon tak brape Syiok lah sebab hujan yang melanda. Macam Konvo tahun lepas pon hujan lebat juga. Apa pon, nie adalah hujan rahmat, mana tahu ada hikmah di sebaliknye ye tak?

Pagi neyh, tengok tengok hujan dah berhenti. Happy giler rasa, tapi MATAHARI tak nampak bayang lagi lah. Kain pulak sedang menunggu untuk dijemur. Paling happy sebab hari neyh last ekspo konvo, harap harap dapat lah jejakkan kaki ke sana teheeeee mana tak nya tak pernah miss oh setiap kali konvo hehhehe paham paham je lah pompuan kan, tak beli pon saje la nak jamu mata je :)

Hee, rajin pulak saya mengupdate belog baru neyh kan? Padahal exam da dekat . Okey lah, ade entry baru saya update ye.

Monday, November 1, 2010

.: KITA Sepatutnye :.


Lumrah manusia jika kita ingin berpasangan seperti sahabat sahabat lain. Tapi kita seperti mengabaikan sesuatu bukan? 

Kita sepatutnya bersyukur jika si dia :
  • Menolak ajakan kita untuk keluar.
  • Tidak selalu mengadu kesedihannya.
  • Cemburu pada tempatnya.
  • Mengajak kita untuk bertahajud.
  • Mengajak kita menutup aurat dengan sebenar benarnya.
  • Mengingatkan kita atas dosa-dosa yang kita tidak sedari.
  • Mengajak kita untuk berkahwin jika sudah mampu.
  • Menahan dari melafazkan kata-kata cinta yang tidak hak kepada kita.

Kita tidak sepatutnya bersyukur jika si dia :
  • Mengajak kita keluar ditengah malam semalaman.
  • Mengadu pada setiap saat sehinggakan terluka 2 cm pun mahu mengadu.
  • Cemburu buta sampaikan marah walaupun sedikit.
  • Mengajak kita ke majlis-majlis maksiat.
  • Bangga dengan pakaian ketat yang terdedah kita.
  • Mengajak kita membuat dosa.
  • Menangguh pernikahan semata-mata untuk mengejar kesenangan dunia.
  • Selalu melafazkan kata-kata cinta setiap hari.

credit to : I Luv Islam

Hujan Oh Hujan !

Sejak dari semalam, hujan lebat tanpa henti oke. Suram sesuram hatiku heeeee camner nak study nei ye? Err, buleh ke guna alasan hujan tak buleh study? Apa daaa kan? Hujan lah lagi syiok aman tak payah kuar bilik STUDY aje hehehheh :)

Bangun pagi nak solat tadi pon tengok tengok eh hujan lagi lah, LEBAT pulak tuh. Nampak gaya memang takde harapan nak berhenti lah nie. Nak pergi Ekspo Konvo pon terbantut lah. Jauh sangat lah tapak ekspo. Takkan nak pergi hujan lebat camnie.

Then trus usha website ramalan KAJICUACA, semangat gila nak tahu. Last last amek kau, hujan dijangka tak berhenti sampailah hari KHAMIS neyh tapi untuk warga negeri KEDAH lah ye. Negeri laen buleh USHA disini.



Sunday, October 31, 2010

.: wedding shaye punye cousin :.


Salam semua, dah brape hari menyepi kan. Kat FB saje menyepi kejap sebab nak holiday betoi betoi bukannya sebab nak study hehehheh :)

Hari Rabu lepas lagi saya dah terjah umah yeehhaaaaa lah kan dapat balik rumah, yelah busan kot dok kat kampus sebab sume member sibuk nak balik umah gak. Tapi ada jugak member yang tak balik sebab umah jauh so diorang layan je lah ekspo konvo kat UUM sekarang heeeeee .





oh ini sume family saya yang terchenta, mak, kakak, opah, mak sdare, kazen.



Kenapa kumpul ramai ramai camnie?

Ohh, sebab nye saya kawen lah kawan kawan oittt, aish salah pulak lah. Sebenar nye ini kenduri kawen saya....punye boss@cousin lah. Nak tunggu saya kawen tunggulah 3, 4 taon kot ade orang nak hehehhe . Cepat kamu cakap 'MAHU !' oh begitulah so sweet ahh sayang !





Saya ngan kakak saya, cepat ohh kamu kawen I nak kawen pulak teheeeeee gataii gila adek dye . Masa makan nie dah tak ingat orang laen cepat je abes lauk saya bedal. Lagi best bila lauk abes je cepat cepat je diorang topup lagi . Aishhh, beruntung betol perut semalam yee. Abaikan muka muka penambah lauk yang tak dikenali dibelakang.



Nie lah boss saya merangkap cousin terchenta yang kawen nun :)



 Cak cak cak !




Okey sume nie anak anak dara yee :)






Dah nak balik pon sempat lagi posing tengah jalan teheee gedik giler cousin aku tuh hahah :)



sayang, saya nak umah camnie sejibik buleh kasi tak ea ?


rindu pulak kenangan semalam, rasa macam saya pulak nak kawen ehehehe, hari nie dah balik Sintok macam kejap sangat kat rumah walo sebenarnye 5 hari lepak kat umah.


Tapi tadi geram giler dekat pakcik bas MARA tuh. Ada ke dye marah aku tetibe kata nape tak cakap nak turun dari awal? ek elleh pakcik tu yang PEKAK aku jugak yang disalahkan. 2 kali saya picit loceng nak turun pakcik yang PEKAK tak dengar . Tak pasal pasal je kena marah taw, dah lah perut saya ngah kelaparan time tu . HANGEN taw pakcik neyh .

p/s : saya rindu AWAK tapi malu nak cakap HUHUHUH :(



Wednesday, October 27, 2010

.: OooussHH :.

Salam semua kawan kawan, saya sekarang berada di rumah sudah , hepy okey walau sebenarnye ada sedih sedih sikit. Sedih sebab apa? Oushh, sebab touching with my fren yang akan pergi jauh . oh ,  tak ape lah biarkan kesedihan saya itu .

Niway, sekarang neyh teman teman laen mesti ngah busy mentelaah kan? Yela sekarang nie kan musim final exam tambah tambah student UiTM dis week la diorang exam nye. Pastu time saya baru nak mula exam diorang pulak dah buleh hooray hooray, saya JELES okeh. Buleh pulak exam saya disambung lepas cuti Raya Haji, tak syiok la . Raya pon kena sibok mentelaah pelajaran. Tapi kena jugaklah, sebab saya kena lebih struggle untuk Semester 5 saya ini. 

Disebalik nak struggle tu mesti kawan kawan pelik tengok saya nie asyik on9 24 hours kan? Tadi pon kena tegur dengan junior suruh study jangan menghadap pesbuk padahal dye pon sama jer 2x5 oke adekk sayang. Balik nie pon tak bawak balik buku sekali sebab taw nanti buku tu hanya jadi hiasan dalam beg saje hehehehe. Gila malas ini budak mau mentelaah. Sebab tu sudah berjanji pada diri sendiri untuk pulang awal ke kampus, jadi kononnya buleh la study dengan aman di sana. Kalau  balik rumah sumpah saya tak buleh study taw, macam macam dugaan lah. Nak buat itu lah, nak buat ini lah. Last last apa pon tak buat.

Okelah sume, wat teman teman sekalian , Good Luck in your FINAL EXAM ye sweetheartS      T___________T

Tuesday, October 26, 2010

.: Sahabat :.

Sahabat ,

Aku tak pernah menjangkakan kehadiran kamu lagi, 

Ya, kerana aku dan dirimu adalah dua watak yang sangat berbeza,

Kita mungkin dibesarkan di persekitaran yang sama, mendapat pendidikan yang sama, 

Tapi, aku mungkin sudah tersalah jalan barangkali yang membuatkan aku lari dari apa yang telah aku pelajari.


Sahabat,

Aku bersyukur kepada Allah ,

Membuka hatimu untuk menegur aku barangkali,

Menegur kesilapan yang telah aku lakukan selama ini,

Kesilapan yang aku sedar tapi tetap juga aku lakukan.


Sahabat, 

Terima Kasih atas segala ilmu yang telah kau kongsikan kepada aku, 

Terima Kasih atas segala nasihat yang telah kau berikan,

Terima Kasih atas Segala teguran darimu untuk ku,

Walau sememangnya perit untuk aku mendengar dan menerimanya, 

Tapi aku tahu itu semua untuk kebaikan diriku.


Sahabat, 

Kepemergianmu amat aku rasai, 

Sepertinya aku akan merasa berjauhan darimu, 

Tiada lagi peneman di hari hari ku,

Peneman pemberi kata kata nasihat dan ilmu untukku,

Tapi kau tetap akan aku ingat walau kau jauh beribu batu.


Sahabat

Kemunculanmu tanpa aku jangka, 

Kepemergian kamu juga, 

Seakan masa berlalu begitu pantas,

Namun aku redha, berjihadlah kamu di Jalan Allah.


Sahabat

Aku menyayangi kamu kerana ALLAH SWT.



Friday, October 22, 2010

.: Dari Wanita untuk Wanita :.

Wahai wanita Solehah , 

Jangan risau akan jodohmu kerana Muslimin yang bijaksana takkan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan , lirikan senyuman , pada bicara manja yang menggoda atau pada pujuk rayu seorang wanita yang bisa meruntuhkan imannya .

Telah tercatat seungkap nama lelaki di Luh Mahfuz untukmu .

Cuma peribadinya ditentukan oleh sejauh mana ketinggian peribadimu , jika kau tetap di atas jalan yang diredhai , insyaAllah si dia turut di jalan yang sama .

p/s : Lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik , dan begitu juga sebaliknya :)

Thursday, October 21, 2010

.: new blog :.

Salam buat sahabat sekalian , tetibe saje tercipta blog baru saya neyh ekekeke tade keje sebenarnye tetibe juga rasa macam nak private kan belog lama tuh . Nak delete macam sayang lah pulak dah so saya private kan aje kan senang cerita . 

Tak tahu lah kenapa tetiba juga angin bertukar mahu mencoret kat belog baru , mungkin juga sebab tengok belog lama tu dah bersawang kot lama tak celoteh itu ini dalam belog lama . Tapi itu tak bermakna saya akan lupakan yang lama tuh , tidak tidak . Macam persahabatan juga , bila kita jumpa sahabat baru dengan confirm nya sahabat lama masih tetap segar di ingatan ku . Eccecce , cuba menegakkan keadilan yang aku tidak mudah melupakan seseorang :)

Ni lah masalah utama aku dok pok pek sengsorang diri , semangat nak buat belog baru pastu dah tak tahu nak taip apa lagi . So nak stop dulu la oke . Eh eh eh , belog saya memang nampak banyak haiwan , tapi kena ingat ini bukan belog jual haiwan . HEheHeHe ..



 .
oke , tuan saya nama dye EZZAH :)